Nu har jakt-SM startat

Nu har Jakt-SM dragit i gång i Jämtland. Simon Lagerstedt, Vildmarksgymnasiet Unnaryd, svarade på frågor om harjakt. Till höger: Mats Eriksson från Aspås med Trollmaxens Carma. Foto: Roger Lundqvist

SM i jakt har nu dragit igång.
Det är femte året i rad tävlingen arrangeras och 18 deltagare från nio naturbruksgymnasier från hela landet tävlar under två dagar om SM-titeln.

I dag startade SM i Jakt som i år avgörs på Torsta Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Jämtland. SM i Jakt riktar sig i första hand till de naturbruksgymnasier som har jaktinriktning i utbildningen. Svenska Jägareförbundet är medarrangör.
– I dag har deltagarna svarat på frågor om artkännedom, tillvaratagning av vilt och jaktformer där det gäller att upptäcka olika slags fel. Till exempel får de se en älgjägare som har ett patronbälte med hagelskott. Sedan har vi visat fällor där en del var gillrade på fel sätt, säger Louise Gårdefalk i tävlingsledningen.
Deltagarna har också fått tävla i skytte med både hagel och .22 long rifle. 
– I kväll kommer vi räkna poäng efter första dagen och sedan blir det gemensam middag, säger Louise Gårdefalk och tillägger:
– En del moment har varit lite kluriga för deltagarna, men det ska det vara när det är SM.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev