Naturvårdsverket vill inte mista jakt- och viltfrågor

Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren motsätter sig en flytt av jaktfrågorna från myndigheten. Foto: Naturvårdsverket

Efter att utredaren Håkan Larsson presenterat sitt förslag om att flytta vilt- och jaktfrågorna från Naturvårdsverket, lät inte reaktionen från denna myndighet vänta på sig. I ett pressmeddelande säger Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren att verket vill ha fortsatt ansvar.

Naturvårdsverkets Maria Ågren ser inte att inrättandet av en ny myndighet är ett effektivt sätt att driva utvecklingen inom jakt- och viltområdet. Verket anser att en fortsatt satsning på regionalisering är vägen framåt för jakt- och viltförvaltning i Sverige.
– Det kostar både tid och pengar att bygga upp en ny myndighet. Flytta besluten närmare de som är berörda. På så sätt förbättras förutsättningarna för att människor och vilda djur ska kunna leva sida vid sida, säger generaldirektör Maria Ågren i pressmeddelandet.
Naturvårdsverket framhåller att man kommer ta del av utredningens förslag med stort intresse.
– Naturvårdsverket har goda förutsättningar att hantera jakt- och viltfrågorna framöver. Vi har gedigen erfarenhet och kompetens på området och vi vill fortsätta att utveckla jakt- och viltområdet, säger Maria Ågren.

• Maria Ågren utvecklar sina argument för att få behålla viltfrågorna på Naturvårdsverket i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev