Ersättningen vid trafikeftersök ska höjas. Redan till sommaren räknar Naturvårdsverket med att en höjning kan genomföras. Foto: Lars-Henrik Andersson

Naturvårdsverket öppnar för höjd ersättning vid trafikeftersök

Naturvårdsverket kommer att se över och höja ersättningen vid trafikeftersök. Nya föreskrifter kan träda i kraft redan sommaren 2021.

Ersättningen vid trafikeftersök har legat fast de senaste tio åren. För att lättare justera och även skynda på en översyn med en tydlig ambition att snabbt höja ersättningen har Naturvårdsverket beslutat att lägga den frågan i en egen föreskrift.

– Fördelen med en egen föreskrift är att ersättningsnivåerna kan revideras och höjas snabbare, säger Helena Busk, handläggare på Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet.

 

Bättre betalt

Nya ersättningsnivåer kan börja gälla redan till sommaren.

– Vi är ledsna över att det här har tagit tid, det är inte bra. Till sommaren ska vi ha nya ersättningsnivåer på plats, men det är för tidigt att säga hur stor höjningen blir. Det kan jag inte uttala mig om, säger Helena Busk.

 

Ska upphandlas

Under hösten börjar sedan ett större arbete med en översyn av föreskriften som reglerar eftersök vid viltolyckor. Genom förändringen av det allmänna uppdraget kommer ansvaret för att organisera trafikeftersök att upphandlas, och det kan leda till förändringar.

– Det är många förändringar på gång, säger Helena Busk.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev