Två män som i nära två veckor suttit häktade misstänkta för illegal jakt på varg på sjön Amungen släpptes under torsdagen. Foto: Mostphotos

Misstänkta för grovt jaktbrott släppta ur häktet

Två män från Dalarna häktades den 20 september på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott på sjön Amungen. Nu har båda männen släppts ur häktet.

Tingsrätten i Mora tog under torsdagen beslut om att häva häktningsbeslutet. Männen, en 20-åring och en 33-åring, har suttit häktade under nära två veckor misstänkta för delaktighet i illegal jakt på varg på sjön Amungen i mars i år.

 

Två häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott

 

Tillsammans med två andra jägare greps de båda under uppmärksammade former. Polisinsatsen med gripande och husrannsakan skedde samtidigt på flera orter i Dalarna.

 

Insatsstyrkan stormade jägarfamiljens hem

 

Åklagaren yrkade i ett inledande skede på att alla fyra misstänkta skulle häktas, men två av männen försattes på fri fot efter förhör. Nu har även de två sista släppts ur häktet.

– Jag har försökt få dem häktade men tingsrätten tyckte inte att det räckte. Men misstankarna kvarstår och utredningen fortsätter, sa åklagare Helena Eckerrot Flodin i en tidigare kommentar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev