Foto i hägn: Olle Olsson

Minst fyra vargvalpar födda i sydligt revir

Under 2021 har det fötts minst fyra vargvalpar i det östgötska vargreviret norr om Roxen. Det framgår av en film från en av länsstyrelsens viltkameror i reviret.

Det var på tisdagseftermiddagen som länsstyrelsens viltspårare kunde konstatera att det hade fötts valpar i reviret även under 2021. Detta efter att en vuxen och fyra valpar fastnat på en film som är tagen med en av myndighetens viltkameror i reviret.

– Att det fötts nya valpar var ganska väntat eftersom länsstyrelsen under sommaren har fått rapporter från personer som har sett valpar i reviret. Dessa observationer har vi inte kunnat bekräfta förrän nu, säger Fredrik Näsman, vilthandläggare på Länsstyrelsen Östergötland, i ett pressmeddelande.

 

Revir 2018

Det var i början av 2018 som två vargar etablerade revir mellan Borensberg och Finspång. Reviret fick namnet Långbogen efter en sjö i området.

Under vargparets första år i länet föddes inga vargvalpar, men under 2019 och 2020 visade länsstyrelsen Östergötlands rovdjursinventeringar att det hade fötts sju respektive fyra valpar. Och nu har det alltså konstaterats föryngring i reviret även i år, 2021.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev