SLU släpper en egen reportageserie om älgar i samband med SVT:s satsning på älgvandringen i Västerbotten. Foto: Kenneth Johansson

Mer fakta och forskning om älgar

Sveriges lantbruksuniversitet hjälper SVT med sin expertis under ”Den stora älgvandringen”. Nu passar de på att släppa en egen reportageserie som döpts till ”Älgen och vi”.

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har ett tätt samarbete med teamet bakom SVT:s program ”Den stora älgvandringen”. Forskningen är till stor hjälp för att det populära programmet ska bli vad det är.

 

Dags för ”Den stora älgvandringen”

Nu passar SLU på att släppa en egen reportageserie som ska bidra till att ge mer kunskap kring djuren som lever kring Kullberg, samt vilka fiskar som trivs i Ångermanälven.

 

Populär vetenskap

– Intresset för SLU:s forskning är stort under ”Den stora älgvandringen”. Även om många är väldigt nyfikna på just älgarna så får vi också massvis av frågor om djur och natur i stort. I år tar vi ett nytt grepp och breddar bilden, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi vid SLU i ett pressmeddelande.

Serien heter ”Älgen och vi” och går att följa på SLU:s hemsida.

Fakta

SVT:s program Den stora älgvandringen fram till 8 maj men kan förlängas. Under den tiden släpper SLU varje dag en ny del i sin reportageserie, som går att följa på slu.se/alg

SLU har forskat om älg på olika sätt under flera decennier och SLU-forskare bidrar i SVT:s produktion som experter bakom kulisserna, i livesändningar och chattar.

Källa: SLU

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev