Älgarna har en flera tusen år gammal vandringstradition, som bland annat innebär att de simmar över Ångermanälven. Foto: Kenneth Johansson

Mer älgvandring på TV

”Den stora älgvandringen” blev en tittarsuccé på SVT Play förra våren. Nu återvänder filmteamet till älgvandringsstråket i Kullberg utanför Junsele för en uppföljning.

Älgvandringen direktsändes dygnet runt från 15 april i fjol på SVT Play och blev en publiksuccé.

– Det var upp emot fem miljoner streamade timmar. Jag tror inte SVT Play har varit med om det tidigare, säger Johan Erhag, projektledare från SVT Umeå.

I höstas prisades produktionen med TV-priset Kristallen inom kategorin ”Årets nyskapande/förnyare”.

 

Fler kameror

Snart samlas filmteamet från Umeå på nytt i ångermanländska Kullberg för att i realtid följa den årliga älgvandringen, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

Filmteamet är litet men toppmodernt. Bara två personer sköter hela sändningen, men det blir fler kameror än i fjol: 20 robotkameror, fem–sex fasta kameror och en kamera med mänsklig fotograf.

Man har dessutom planer på att kunna visa fler av traktens djur- och fågelarter.

 

Sändning i april

I år är sändningen planerad att pågå 15 april till 3 maj.

– Det kan bli en förlängning om efterfrågan finns och om det är älgar kvar i området. Det är bara att hoppas att publiken är med oss igen och att vi lyckas locka ännu fler tittare som vill se det här, säger Johan Erhag.

Det finns också intresse för produktionen från andra länder, som Finland, Norge, Danmark Tyskland och Japan. Det kan komma att bli en internationell sändning i år.

Foto: Kenneth Johansson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev