Markoolio med vapenskåpet han designat, inspirerad av trädskällarjakten. Foto: Sanna Krantz

Markoolio och Carolina Gynning designar vapenskåp till förmån för cancerforskningen

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Carolina Gynning har designat varsitt vapenskåp som ska auktioneras ut på Tradera. Pengarna skänks till Bröst- och Prostatcancerförbundet.

Scandinavian Safe samarbetar med Carolina Gynning och Markoolio. Carolinas skåp går att buda på mellan den 18-31 oktober och Markos skåp finns att buda på från 25 oktober till 8 november.  Efter avslutad auktion på Tradera så skänks pengarna oavkortat till Bröstcancer- och Prostatacancerförbundet.

– Eftersom jag har ett rosa Scandinavian Safe skåp hemma sedan tidigare och pengarna som kommer in på auktionen går till cancerforskning, så tackade jag självklart ja när jag blev tillfrågad, säger Carolina Gynning.

 

Snart går det att buda på vapenskåp designade av Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Carolina Gynning. Pengarna skänks till cancerforskningen.

Inspirerades av tjäderjakten

Marko Lehtosalo lät sig inspireras av sin favoritjakt när han valde designen.
– Något av det bästa jag vet är tjäderjakt. För ett år sedan sparade jag ut ett ”tjäderskägg” som jag inte rakade bort förrän jag fick min första tjäder. När frågan kom om jag ville designa ett skåp till förmån för Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet så kändes det självklart för mig att designa vapenskåpet med en tjäder. Jag har döpt skåpet till ”Metson unilaulu” som på finska betyder Tjäderns godnattsång, säger Marko Lehtosalo.

Här kan du buda på vapenskåpen på Tradera

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev