Fredrik Lundberg och Anders Borg är misstänkta för mutbrott. Misstankarna gäller flera jakter som arrangerats av skogsbolaget Holmen

Lundberg och Borg misstänkta för mutbrott vid representationsjakt

Holmens styrelseordförande Fredrik Lundberg samt tidigare finansminister Anders Borg (M) är misstänkta för mutbrott. Detta efter att de medverkat på representationsjakter på Holmens marker.

På torsdagskvällen meddelande Holmen att bolagets huvudägare och ordförande Fredrik Lundberg under dagen har blivit förhörd och delgiven skälig misstanke om givande av muta med anledning av jakter arrangerade av Holmen där han har varit värd.

”Sedan 2015 pågår en förundersökning avseende vissa jakter som Holmen arrangerat och där Fredrik Lundberg i sin roll som styrelsens ordförande varit värd. Förhör med delgivning av skälig misstanke om givande av muta, avseende jakter arrangerade av Holmen, har idag genomförts med Fredrik Lundberg i hans egenskap av värd”, skriver Holmen i ett pressmeddelande.

 

Nekar till brott

Holmen anser att varken bolaget eller Fredrik Lundberg har överträtt gällande regler.

”Traditionsenligt har representanter för Holmens ledning sedan lång tid tillbaka varit värdar för jakter med inbjudna deltagare. Holmens styrelseordförande Fredrik Lundberg har sedan han blev styrelsens ordförande för snart 22 år sedan varit Holmens jaktvärd för två-tre jakter per år. Till dessa jakter har personer från Holmens nätverk bjudits in och jakterna har i samtliga fall genomförts i Norrköpingsregionen där Holmen har en omfattande verksamhet. Personal från Holmen har medverkat vid jakterna”, skriver Holmen i sitt pressmeddelande.

 

Anders Borg deltog

Nu avslöjar Dagens Industri att en som alltså deltagit i Holmens jakter är den tidigare moderate finansministern Anders Borg.
Anders Borgs advokat Hans Strandberg bekräftar för tidningen att Anders Borg har blivit förhörd av Riksenheten mot korruption för sitt deltagande i Holmens jakter och blivit delgiven skälig misstanke för mottagande av muta.

Enligt advokaten har Holmenjakten som utreds skett efter Anders Borgs tid som finansminister.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev