Nysnön ligger över stora delar av landet. Inför lojakten som börjar den 1 mars vill också länsstyrelsen i Värmland få in rapporter om lodjur till den pågående inventeringen. Foto: Olle Olsson

Lodjursinventering i elfte timmen

Det ligger nysnö över stora delar av landet, och inför lojakten som börjar den 1 mars är det en välkommen situation för jägarna. Länsstyrelsen i Värmland ser också en möjlighet att finslipa den pågående inventeringen.

”Nu går vi in i slutspurten av lodjursinventeringen. Lodjuren inventeras fram till och med sista februari och nu när det har kommit ett nytt lager snö finns det goda möjligheter att inventera”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Spår av ensamma lodjur och familjegrupper kan ge en bättre bild av populationen. Även bilder från viltkameror är välkomna.

Rapporterna kan göras i Skandobs. Där kan även bilder och koordinater läggas till. Spår kan även rapporteras via telefon eller e-post.

Viktiga uppgifter

– Vi önskar att den som rör sig i skog och mark och upptäcker spår av två eller flera lodjur som går tillsammans, rapporterar detta till oss på Länsstyrelsen. Det är viktigt för oss att få in observationer, säger David Höök, vilthandläggare, Länsstyrelsen Värmland.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev