Det blev stor intern kritik efter att den nyvalde ordförande i Norrbotten, Peter Olofsson, uttalat sig om bland annat jakttider på ripa. Foto: Lars-Henrik Andersson

Länsordförande avgår efter två veckor

Peter Olofsson, Luleå, valdes till ny ordförande för Jägareförbundet Norrbotten i samband med årsstämman den sista mars. Nu avgår han.

Peter Olofsson blev nyligen intervjuad i lokalpressen angående jakttiderna på bland annat ripa och att sametinget vill senarelägga ripjakten.
Till tidningen NSD sade han bland annat:
– Att det kan vara bra för riporna att hinna växa till sig.
Uttalandet tog skruv och den interna kritiken blev stor.
Det föranledde Jägareförbundet Norrbotten att gå ut med ett förtydligande där Peter Olofsson skrev att det blev ett missförstånd mellan honom och journalisten och att det inte blev bra citerat.

 

Avgick efter styrelsemöte

Peter Olofsson valde att avgå efter ett styrelsemöte i söndags eftermiddag.

– Efter en artikel om Sametingets jakttidsförslag, där jag som ordförande för Jägareförbundet Norrbotten uttalade mig, har det uppstått oro bland medlemmarna avseende var jag står och vad jag kan i frågan. Artikeln följdes upp av ett förtydligande på förbundets hemsida där jag ställer mig helt bakom förbundets åsikt. Problemet var och är att jag inte är tillräckligt uppdaterad i alla jaktliga frågor varför jag inte heller anser mig lämplig att agera som ordförande och galjonsfigur för förbundets fina verksamhet. Jag kommer inte heller att hinna och kunna bli nog insatt i frågor så raskt som jag bedömer vara nödvändigt i den heta bevakning som råder, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag har därför valt att avträda som ordförande men fortsätter att stödja Jägareförbundet som medlem.

Vice ordförande Birgitta Isaksson, Kiruna, går nu tills vidare in som ordförande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev