Foto: Jan Henricson

Länsföreningen firar 150 år

Jägareförbundet Uppsala län fyller 150 år i år! Det firas genom Jaktens dag på Ekebyboda jaktskyttecenter.

Länsföreningen hette Uppsala läns jaktvårdsförening när den bildades 1869 av några framsynta män. Syftet var att få ordning och reda på viltvården och jakten inom länet. 1873 hade föreningen 330 medlemmar. Nu 150 år senare har länsföreningen 6.600 medlemmar fördelat på 20 jaktvårdskretsar.

 

Jaktens dag

Styrelsen för Jägareförbundet Uppsala län har diskuterat 150 årsfirandet och kommit fram till att både banketter och jubileumskrifter är föråldrade och satsar istället på en Jaktens dag i sommar.

Länsföreningen har hyrt hela anläggningen på Ekebyboda jaktskyttecenter den 17 agugusti och det blir en jubileumsdag fyllt med pröva-på-skytte och olika hundarrangemang. Naturligtvis kommer många företag och organisationer att vara där för att marknadsföra sig och sälja sina produkter. Även Jägareförbundets trofébedömare finns där för att mäta troféer.

Det blir alltså en form av jaktmässa som erbjuds lördagen den 17 augusti på Ekebyboda. Boka redan nu in dagen i almanackan så att du inte missar detta unika arrangemang. Tid: 10-15. Det är fri parkering och fritt inträde.

 

Stefan Holm

Jaktvårdskonsulent

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev