Landvetter jaktklubb firade 90-årsjubileum med ett besök på Öster Malma. Foto: Privat

Landvetter jaktklubb 90 år

Landvetter jaktklubb firar i år 90-årsjubileum, vilket firades med en resa till Svenska Jägareförbundets gård Öster Malma.

Landvetter Jaktklubb.

De flesta av klubbens medlemmar hade tillfälle att delta och möttes den 4 augusti av Jägareförbundets vice generalsekreterare Åke Granström. Denne ställde välvilligt upp och informerade om förbundets arbete och deltog i diskussion med klubbens företrädare om alltifrån organisations-, opinions- och medlemsfrågor till konkreta jaktfrågor.

 

Viktiga frågor

Alla var eniga om att arbeta för ett gott anseende hos allmänheten. Det är i grund och botten avgörande för att få bedriva de olika jaktformer som vi utövar. Möten i skogen med icke jägare måste vara positiva. Det ligger en stor fara i att sprida oetiska så kallade jaktfilmer på nätet.

Landvetter jaktklubb har varit mycket aktiv i att arrangera barn- och ungdomsläger i det vilda för boende allt ifrån Göteborgs skärgård i väster till de djupa skogarna öster om staden. Skärgårdsbarnen uttryckte sin förtjusning över att regnet i Landvetterskogen kom uppifrån och inte från sidan som vid kusten.

 

Historiska vingslag

Efter mötet med Åke Granström ägnades vistelsen på Öster Malma åt firande av jubiléet med historiska betraktelser om klubbens historia och hur de jaktliga förutsättningarna förändrats under 90 år. Medlemmarna delade med sig av sina minnen och foton från gångna tider.

Man konstaterade i sammanhanget betydelsen av att verka i form av en klubb/förening med ordning och reda genom stadgar, etiska regler och protokoll. Det har gett en stadga i verksamheten och respekt i möten med markägare, myndigheter och kommunen.

 

Ulf Dermark

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev