Trots rikligt med snö och sträng kyla genomförde JAQT i slutet av oktober en jakt för tjejer i Burträsk, Västerbotten. Jakten blev lyckad. Foto: Carina Lillbacka

Kvinnor på älgjakt i Västerbotten

Den 25 oktober arrangerade Jägareförbundet Burträsk med JAQT-ansvarig en älgjakt med enbart tjejer. Skogsbolaget Holmen var generösa och upplät mark på Vitberget i Kalvträsk för jakten.

Åtta tappra tjejer mötte upp på morgonen trots att termometern visade – 16 grader. Till vår hjälp hade vi de två hundförarna Linus Landström och Tobias Andersson.

 

Hundarna skällde

Efter utsättning av passkedja släpptes jämthundarna från var sitt håll. Hundarna sökte bra och ganska snart tog Jock upp och började skälla, Taiga anslöt efter en stund och båda hundarna gick sedan i gångstånd runt hela passkedjan. Det var trevligt att alla fick höra hundarna skälla och spänningen steg.

Var skulle älgen passera?

Älgen, en ensam kalv, fälldes till slut. Vi öppnade bara upp den och satte ett korpkors, två barkade vidjor, som enligt gamla traditioner ska hålla korpen borta.

 

Med gemensamma krafter drogs älgkalven fram till bilväg. Foto: Carina Lillbaka

Korp på besök

Hundarna släpptes igen men hittade tyvärr inget mer. Vi samlades då för att ta ur älgen och fick se att korpkorset inte fungerade.

Korpen hade redan varit på besök.

 

Trevlig jakt

Med gemensamma krafter drog vi fram älgkalven till vägen. Sedan bar det iväg till White Mountain Lodge för att inta en jättegod lunch som Holmen så generöst bjöd på.

Detta var första gången vi prövade jakt med enbart tjejer, men det är definitivt inte sista gången.

 

En av våra duktiga älghundar. Foto: Carina Lillbacka

 

Carina Lillbacka

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay