En kvinna skadades under måndagen i jaktolycka. Polisen utreder händelsen som vållande till kroppsskada. Foto: Mostphotos

Kvinna skadad i jaktolycka

En kvinna har skadats i samband med en jaktolycka mellan Mullsjö och Jönköping. En man i 75-årsåldern har gripits misstänkt för vållande till kroppsskada.

Mannen trodde att han sköt på en räv. Räven var i själva verket en hund, och en kvinna som befann sig i närheten skadades.

Det är Jönköpings-Posten som skriver om olyckan. Polisen larmades under måndagseftermiddagen om en jaktolycka, där en kvinna skottskadats. På plats kunde polisen konstatera att mannen som avlossat skott gjort det i tron att han skjutit mot en räv.

 

Nära hunden

Kvinnan och ett barn befann sig i närheten av hunden och hon har enligt artikeln splitterskador i en fot. Kvinnan ska inte vara allvarligt skadad.

Mannen har gripits misstänkt för grovt vållande till kroppskada. Vapnet har tagits i beslag och området spärrats av för teknisk undersökning. Hunden som träffades av skott ska enligt artikeln avlivas av veterinär.

”Vi har haft kriminaltekniker på platsen och gjort en undersökning. Vi har förhört kvinnan och håller på och förhör den misstänkte nu. Sen kommer förundersökningsledaren ta beslut om vad som kommer hända,” säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till Jönköpings-Posten.

 

På promenad

Den 75-årige mannen är även misstänkt för framkallande av fara för annan, då det har funnits ett barn i närheten av hunden och kvinnan när jägaren sköt.

Barnet är i 10-årsåldern.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev