Ballongen och den orange färgen lockar nog prinsessan Adrienne mer än Jägareförbundets logga. Chris O´Neill tog med sin dotter till familjedagarna, här tillsammans med drottning Silvia. Foto: Erica Lindquist

Kungafamiljen i Jägareförbundets monter

Premium

När familjedagar med naturtema hölls i slottsparken vid Sollidens slott på Öland passade kungafamiljen på att besöka Jägareförbundets monter.

Jägareförbundet och NVR var inbjudna till familjedagarna för att visa upp sin verksamhet. Det blev ett väldigt fint arrangemang med ett tusental besökande under två intensiva och varma dagar.

Även kungafamiljen besökte Jägareförbundets plats i Engelska parken där de klappade eftersökshundar, pratade jakt, fick ballonger, smakade rökt vildsvin och inspekterade Jaktriggen som Studiefrämjandet hade på plats.

Kungens bayerska viltstpårhund kan skälla på vildsvinsfigurer medan majestätet läser på om Jägareförbundets kvinnliga nätverk. Foto: Erica Lindquist

Hotell med logga

Förbundet hade även med två fina ungdomar från Högsby jaktvårdskrets, Sofia 12 år och Olle 10 år, som pratade klövvilt och förevisade horn, tänder och skallar för nyfikna besökare i alla åldrar och nationaliteter.
Det blev mycket gissa bajset, gissa hornet, prat om vildsvin som klimatsmart mat och det byggdes insektshotell av alla besökande barn.
Insektshotellen överlämnades som viltvårdande gåva till Solliden och kommer att pryda parker och hjorthägn framöver, givetvis med Jägareförbundets logga på.

Drottning Silvia passade på att bekanta sig med eftersöksjägaren Germund Ericssons jämthund. Foto: Erica Lindquist

Uppskattat deltagande

Mycket diskussioner kom att kretsa kring trafikeftersök och tusentals viltremsor delades ut på flera språk.
Jägareförbundets deltagande uppskattades mycket och förbundet och NVR fick på stående fot en inbjudan att komma även nästa år och att kanske utöka med en närvaro även på Skördefesten.

 

Erica Lindquist

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev