Kristoffer Pettersson har anställts som reporter på Svensk Jakt. Foto: Privat

Kristoffer Pettersson till Svensk Jakt

Svensk Jakt-redaktionen förstärks med en journalisttjänst.
Den 12 september påbörjar Kristoffer Pettersson sin anställning som reporter och webbredaktör på Svensk Jakt.

Kristoffer Pettersson (32) kommer närmast från en tjänst som allmän- och näringslivsreporter inom Bonnier News Local/Hudiksvalls tidning. Under åren inom koncernen har han bland annat bevakat näringslivs-, skogs- och jordbruksfrågor samt vilt och natur.

Under en period hade han en arbetsledande ställning i den satsning på webb-tv som dåvarande ägaren Mittmedia genomförde.

 

Fotograf och journalist

Kristoffer Pettersson är i grunden fotograf, och den journalistiska banan inleddes redan innan gymnasieåldern som frilansfotograf. Efter gymnasieutbildning antogs han till tidningen Värnpliktsnytt.

Han har utbildat sig inom journalistik vid Berghs School of Communication. Han har även arbetat en tid på Sveriges Television.

Därutöver har Kristoffer Pettersson utbildat sig till kvalificerad viltförvaltare med fokus på ekosystemtjänster.

 

”Oerhört nöjda”

Kristoffer Pettersson är bosatt i Näsviken, strax utanför Hudiksvall i Gävleborgs län, tillsammans med sambon Christine och treåriga dottern Tilma. I familjen ingår även wachtelhundarna Stinta och Jänta samt spetsen Aika.

– Vi är oerhört nöjda över att kunna knyta Kristoffer Pettersson till Svensk Jakt, säger tidningens chefredaktör Martin Källberg.

– Det känns fantastiskt roligt att få bli en del av gänget på Svensk Jakt, som redan nu gjort ett bra intryck. Framför allt hoppas jag och ser fram emot att, genom mitt berättande, ta med läsarna på spännande jakter – samtidigt som en skarp nyhet alltid lockar, säger Kristoffer Pettersson.

 

Förstärka laguppställningen

Kristoffer Pettersson har ett mycket stort intresse för jakt. Han håller bland annat jägarexamensutbildningar och deltar som funktionär i projektet Det första jaktlaget utanför Färila.

– Kristoffer har mycket goda kunskaper om den sektor – jaktens område – som vi bevakar, och behärskar därutöver alla de journalistiska verktyg som krävs för att kunna bidra till tidningens arbete – att på olika sätt berätta om jakten i vårt land. Han kommer att förstärka Svensk Jakts redaktionella laguppställning ytterligare, säger Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev