När mannen sköt en kråka uppdagades att han inte hade licens på några vapen. Foto: Anders Jarnemo

Kråkjakt ledde till långt fängelsestraff

En man i 60-årsåldern har dömts till 1,5 års fängelse efter att ha skjutit en kråka på ett ladugårdstak med en avsågad hagelbössa. Men det var inte jakten i sig utan upprepat brott mot vapenlagen som föranledde fängelsestraffet.

Sydsvenskan berättar bakom betalvägg om händelsen som inträffade i mellersta Skåne förra sommaren.

En kvinna hörde ett skott och när hon kom ut låg där en skadskjuten kråka. Bakom knuten stod en man med ett hagelgevär, som berättade att han sköt kråkor som viltvård, för att rädda harar och fasaner.

 

Polisanmälde

Kvinnan polisanmälde händelsen, och när mannen kontrollerades visade det sig att han inte längre hade några vapenlicenser. Husrannsakan genomfördes och i mannens bostad påträffades flera vapen, både hagelgevär och kulgevär. Tre av vapnen tillhörde mannens far.

På ett hagelgevär hade piporna sågats av. Vapnet var rapporterat stulet av mannen själv, innan han blev av med sina vapenlicenser vid ett tidigare tillfälle.

 

Dömd tidigare

Sydsvenskan skriver att mannen erkände brott mot vapenlagen, samt att han stulit vapen från sin far. Han döms för andra gången för olovligt vapeninnehav till ett år och sex månaders fängelse.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev