Fallfrukt ska inte läggas ut i skogen med risk att locka vildsvin närmare bebyggelse. Kör dem till tippen istället, uppmanar Olofströms kommun.

Fallfrukt ska inte läggas ut i skogen med risk att locka vildsvin närmare bebyggelse. Kör dem till tippen istället, uppmanar Olofströms kommun. Foto: Jan Henricson

Kommun: Kör fallfrukten till tippen

Jägareförbundet uppmanar villaägarna att ge nedfallna äpplen till älgarna, efter den torra sommaren. Det tycker inte Olofströms kommun som anser att de gör sig bättre på tippen.

I en uppmaning till landets villaägare föreslog Jägareförbundet att fallfrukt ska köras ut i skogen för att hjälpa älgarna efter den torra sommaren med dåligt foder. De som inte har möjlighet att få ut äpplen själva ombads ta kontakt med jägare som kan hjälpa till med transporten.

Men på Olofströms kommun tycker man att det är en dålig idé. Enligt SR Blekinge har man på kommunen för sig att i skogen utlagda äpplen lockar vildsvin närmare bebyggelsen.

Är risken för det inte större om äpplen ligger kvar i villaträdgårdarnas gräsmattor, undrar då vän av ordning. Jo, säkert, men kommunen uppmanar istället de små äppelodlarna att slänga fallfrukten i särskilda behållare på återvinningscentralen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev