De jagande kamraterna Anna Wallenius, Martina Nyberg, Linda Johansson, Carina Keskitalo och Sandra Åström bjöd varandra på skördefest. Foto: Lisa Ando

Knytkalas blev en läcker skördefest

Kvinnliga jägare i nätverket JAQT Umeå bjöd varandra på en lyxbuffé en söndag i november. På temat Skördefest tog var och en med mat som ”mättar en person”.

Maten baserades på egenodlat eller egenjagat. När rätterna var framdukade var resultatet i världsklass.

Eller som en av tjejerna uttrycket det: Det här blir årets nyårsbuffé, skicka recepten!

 

Ett bord fyllt av läckerheter. Foto: Lisa Ando

Jakten i fokus

Samtalen var många; första rådjursdrevet för nya hunden, älgen som fälldes, rådjuren som smögs på och spänningen med vildsvinsjakt var några av dem. Diskussionerna kom också in på hur olika älgjaktlag lägger upp lottfördelning och styckning av kött.

Allt från att alla jägare delar på allt kött oberoende om man varit med och jagat eller inte, till rätt avancerade lottuträkningar beroende på hur mycket tid man varit med och jagat och om man var med när det sköts eller inte.

 

Vad döljer sig på fatet? Gravat är en lyx. Foto: Lisa Ando

En smakupplevelse

Det var spännande att få insikt i att köttlotterna hanteras så olika mellan lagen. Det var också en ynnest att få smaka allt gott och samtidigt ta del av de upplevelser och den kunskap som finns bland kvinnorna som jagar.

 

Lisa Ando

Fakta

Citat från kvällen: ”Det är så upplyftande och trevligt att träffa andra kvinnor med samma intresse och känna gemenskap!”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev