Värvarjakten på Öster Malma är Jägareförbundets tack till duktiga medlemsvärvare, och samtidigt ett viktigt forum för kunskapsutbyte. Foto: Isabel Mena-Berlin

Klövviltsjakt och erfarenhetsutbyte

Värvarjakten på Öster Malma är en möjlighet både att uppmärksamma värvandet av nya jägare och diskutera förutsättningarna i arbetet.

Varje år arbetar kursledare i Jägarskolan med att lotsa ungefär 10.000 nya jägare genom jägarexamen och introducera dem till jakten. Som del i detta väljer många att bli medlemmar i Svenska Jägareförbundet, någonting som både gynnar de nya jägarna och ökar vår gemensamma styrka i jaktliga frågor.

 

Morgonsamling och genomgång inför jakten. Deltagarna kom från hela landet. Foto: Isabel Mena-Berlin

Hela landet

För att belysa och belöna detta viktiga arbete pågår varje år en uttagning bland de som värvar medlemmar. Vinsten är en klövviltsjakt på Öster Malma och i år deltog nio värvare från hela landet. Visst samlades man för jakten, men också för att dela erfarenheter, och för möjligheten att dela med sig av tankar om förbättringar som kan göras och frågor man stöter på ute i verksamheten.

Efter en inledning av generalsekreterare Dag Lidén, arbetade deltagarna med just frågor runt rollen att lotsa nya jägare in i jakten och vilka förutsättningar som behövs för att göra detta på bästa sätt.

 

En skovel och ytterligare sju djur fälldes under jakten. Foto: Isabel Mena-Berlin

Ett minne

– Den här möjligheten för erfarenhetsutbyte är ovärderligt för oss alla som arbetar för våra medlemmar, säger Chris Andersson, medlemsansvarig på Svenska Jägareförbundet.

Efter slottsmiddag på kvällen och en god natts sömn bjöd så Öster Malma på en strålande höstdag för klövviltsjakt. Över tre såtar fälldes totalt åtta dov: fyra kalvar, tre hindar och en skovel – ett minne att bära med sig i höstens och vinterns arbete med nästa årskull jägarskoleelever.

 

Isabel Mena-Berlin

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev