Jättesatsning på jakt i Jönköping

Jaktia Jönköping står i startgroparna för att bygga en multiarena för jakt, skytte, hund och fiske i Jönköping. Spaden sätts snart i jorden, och när anläggningen står klar ska den rymma butikslokaler samt inomhushallar för hundträning och skytte på över 7.000 kvadratmeter.

Om allt går som planerat invigs anläggningen någon gång under 2017. Jaktia Jönköping står bakom projektet och för ägaren Christian Larsson är det en dröm som går i uppfyllelse.
– När jag besökt Cabelas och Bass Pro i USA och den stora jaktanläggningen i Ulm i södra Tyskland har jag funderat på varför vi inte har något sådant här hemma.  Nu hämtar vi inspiration därifrån och tar till oss det som passar oss i Skandinavien, säger Christian Larsson.

Stort jaktintresse
Den stora inomhusanläggningen kommer att rymma butik, café och restaurang på cirka 2.500 kvadratmeter, samt två skyttehallar för kula och hagel. Dessutom en stor hundsporthall och en konferensavdelning. Utanför byggnaderna ska en castingbana för sportfiskarna anläggas.
Satsningen görs tillsammans med fastighetsföretaget Hulukvarn AB som bygger anläggningen, men det är Jaktia Jönköping med Christan Larsson och hans hustru Cathrin som står för driften.
– Vi hade inte kunnat genomföra det här utan fastighetsägarens stora jakt- och hundintresse, säger Christian Larsson om samarbetet.
Enligt Christian Larsson krävs det allt mer för att locka kunder. Då räcker det inte med bara en butik. Särskilt om man vänder sig till ett stort upptagningsområde behövs upplevelser där hela familjen kan känna att de har utbyte av ett besök.

Miljoner människor
Att en sådan här anläggning öppnar i just Jönköping är på det viset ingen slump.
– Inom 30 mil bor 85 procent av Sveriges befolkning. I Skandinavien är flera miljoner människor intresserade av jakt, fiske, hundar och friluftsliv. Hos oss ska alla hitta något som passar. Man kan säga att det blir ett ständigt pågående Game Fair, säger Christian Larsson.
Christian är uppvuxen med natur och jakt som största intresse. Han är jaktlig allätare och har hundar lämpade för flera jaktformer. Han har jobbat i jaktbranschen i många år, som ansvarig för Elmia Game Fair och senare startade och drev han Swedish Game Fair på Tullgarn. Efter det arbetade han med marknadsföring på Gyttorp innan han startade egen Jaktiabutik i Jönköping.

Stort intresse
Lars Martinsson, vd på Jaktia, är glad över att det är Jaktia som står bakom den första multiarenan som byggs i Skandinavien:
– Jag ser anläggningen som ett stort plus för hela branschen. Att den byggs i Jönköping som är en region i kraftig tillväxt känns helt rätt. Dessutom finns här ett grundmurat intresse för jakt, hund och fiske, säger han.
Jaktia Jönköpings multiarena byggs på Hedenstorp, väster om Jönköping intill flygplatsen, bara fem minuters bilväg från centrum.
Christian Larsson pratar entusiastiskt om sitt projekt, där jägare ska kunna träna skytte och provskjuta vapen, där nya jägare ska kunna ta sin jägarexamen, där träning av jakthundar och brukshundar och agility ska bedrivas på konstgräs i den stora hallen.
– Vi ska bygga en anläggning där det händer saker hela tiden, och som tilltalar många. Jag är mycket förväntansfull, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev