Publicerad 28 juli 2020 - 10:46

Jaktstuga utnyttjades av nazister

Jägareförbundets jaktvårdskrets Bokenäset i Västra Götaland har lurats att hyra ut sin jaktstuga till Nordiska motståndsrörelsen. Enligt kretsens ordförande trodde man att stugan hyrdes ut till ett födelsedagsfirande.

När Nordiska motståndsrörelsens västkustgruppering höll sitt månadsmöte i Uddevalla på nationaldagen använde man Jägareförbundet Bokenäsets jaktvårdskrets stuga i Rotviksbro, skriver Bohusläningen, som under våren granskat nazistiska aktiviteter i Uddevalla.

Kretsen hyr ut stugan till kalas och möten för bygdens föreningar. Andra organisationer som utnyttjat stugan är bland annat Studiefrämjandet och länsstyrelsen.

 

Vanliga kalas

Kretsens ordförande Klas Berndtsson berättar att gästerna till 90 procent är privatpersoner, som hyr stugan för att fira födelsedagar, dop och studenten.

Men nu känner sig kretsen lurad. Bokningen gjordes av en kvinna som uppgav att det skulle hållas ett 35-årskalas i stugan. Att det var NMR som skulle samlas för att bland annat hälsa nya medlemmar välkomna hade man ingen aning om.

– Vi står absolut inte bakom detta. Vi har blivit lurade. Det vittnar om hur fega den här organisationen är, att de förtäcker sig som 35-årskalas. Det säger någonting om deras status i samhället, att de måste ljuga för att få tag i lokal, säger Klas Berndtsson till Bohusläningen.

 

En plågoande

På frågan från tidningens reporter vad kretsen ska göra för att undvika att något liknande händer igen, svarar ordföranden:

– Vi representerar Svenska Jägareförbundet och allt som har med jakt att göra. Vi hade aldrig hyrt ut till dem om vi vetat det, det blir ju en känslomässig plågoande nu det här. Det är ingenting vi står för. Folk och grannar kring jaktstugan kanske blir oroliga att de försöker få till något tillhåll härute nu, men det vill vi starkt dementera.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram