En jaktprovsdomare angreps i början av januari av en argsint markägare under ett jaktprov i Järvsö. Händelsen utreds av polis som misstänkt olaga hot och ofredande. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jaktprovsdomare angreps av markägare

Ett jaktprov i trakterna av Järvsö i början av januari slutade med en polisanmälan om hot och ofredande. Under pågående jaktprov angreps jaktprovsdomaren av en man som också är markägare och jägare i viltvårdsområdet.

Polisen i Gävleborg har tagit emot en anmälan om hot och ofredande som inträffade på förmiddagen den 3 januari. Två personer var ute för att genomföra ett jaktprov med en beagle när plötsligt en tredje person, en man som även är jägare och markägare i viltvårdsområdet, dök upp och gick till angrepp mot domaren.

Enligt polisen har han tagit tag i domaren, ruskat om honom och hotat honom.

 

Uppträdde mycket hotfullt

Svensk Jakt har varit i kontakt med jaktprovsdomaren. Han bekräftar det inträffade som han upplever som mycket obehagligt.

Mannen som angrep honom har under en tid försökt att stoppa småviltsjakten på sin mark i viltvårdsområdet, utan att få det som han vill. Etiska skäl kan han inte åberopa då han själv jagar och deltar i älgjakten på viltvårdsområdet.

Jaktprovet på rådjur fick tydligen sinnet att rinna över.

 

Polisen utreder

Domaren är bedrövad över det inträffade och har även kontaktat viltvårdsområdets styrelse och berättat om händelsen.

Hundägaren som hade initierat jaktprovet kunde i polisförhör bekräfta och beskriva överfallet. En polisutredning har inletts och bevisningen anses som god, med ett tillförlitligt vittne som själv tvingades ingripa för att skydda sin provdomare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev