Malin Bergström är vinnaren av Jaktmatchen 2021.

Jaktmatchen 2021 avgjord

I syfte att öka träningsskyttet inom den svenska jägarkåren har tävlingen Jaktmatchen under de senaste åren arrangerats på svenska jaktskyttebanor. 2021 års upplaga av tävlingen är nu avgjord.

Ett ökat övningsskytte, vilket förbättrar jägarnas skjutförmåga, är den bärande i idén med tävlingen Jaktmatchen, som är ett samarbete mellan Svenska Jägareförbundet och Norma.
För deltagarna har det bland annat handlat om att skjuta godkänt på Jägareförbundets älgskyttemärke, Vildsvinspasset eller Björnpasset.

 

Vinnarna

Vinnare av Jaktmatchen 2021 blev Malin Bergström, som belönas med ett vapenpaket. Tvåa slutade Rasmus Wetterhed, som vinner ett mörkersikte, medan trean Fredrik Linander belönas med ett kikarsikte.

Skyttetävlingen Jaktmatchen avgjord

I årets upplaga av Jaktmatchen har cirka 2.000 deltagare räknas in i tävlingen, vilket är en minskning gentemot 2020 års upplaga då cirka 3.000 deltog.

 

Tusentals träningsskott

Eftersom varje deltagare avlossat minst elva skott för att delta i tävlingen har Jaktmatchen under 2021 genererat minst 22.000 träningsskott för svenska jägare.

Från arrangörshåll meddelas att Jaktmatchen återkommer på svenska jaktskyttebanor även under 2022.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev