Publicerad 21 december 2013 - 11:07

Jaktlycka trots dyster start

Johan Olsson med hare samt Mats Johnsson och Kristina Lindau med var sin sextaggare. Foto: Christian Weibull

Det såg dystert ut på morgonen för Jägareförbundet Skånes utbildningsjakt på Vitemölle. Det var nästan vilttomt i den vanligtvis säkra första såten utmed Klammerbäckens dalgång.

Tomt också i den andra såten och därför något dystra miner i fikapausen. Någonstans måste ju djuren vara, gick snacket under pausen. Helt riktigt, för det tog inte många sekunder efter det att drevkedjan satt igång, förrän det ljöd hundskall i skogen. 

 

Lycklig tjej i radion

”Rådjur framåt” ropades i radion och strax därefter två snabba skott och en lycklig tjej i radion: ”Jag har skjutit en bock och den ligger.” 

Ytterligare ett par drev med djur som gick bakåt och som vinklade ut en bit ifrån de utställda bakskyttarna, inte på det vanliga stället utan en bit därifrån, utom skotthåll. 

En bock till påskjuten. ”Träffad men ligger inte kvar så att jag kan se den”, rapporterade den sista skytten. Dessbättre visade det sig att även denna bock träffats av dödande skott. Den påträffades inom 50 meter från skottplatsen. 

 

Fin bock

Kristinas Lindaus reflektioner efter dagen: 

Efter ett antal dagar med ihållande regn hade vi som skulle jaga i Vitemölle denna dag tur och fick ett antal sköna timmar i den vackra naturen. 

De första två såterna var ganska innehållslösa förutom en hare som sköts. Sista såten blev desto intressantare. Jag hade Diana med mig denna dag och rådjuret sprang rätt mot mig. Jag sköt och bocken föll. Det visade sig vara en fin, stor bock med sex taggar. 

Mats Johnssons tankar: 

Tack hela jaktledningen för en trevlig jaktdag med en riktigt bra avslutning! 

Även om man har jagat i flera år så är det alltid trevligt att komma på dessa jakttillfällen där det jagas rådjur med hagel som man gjorde förr, innan vildsvinens inträde i faunan. 

God social gemenskap och trevliga naturupplevelser, precis så som jakt ska vara! Om man sedan får avsluta med att skjuta en bock så är jaktupplevelsen fulländad. 

 

Overkligt

Även Lasse Seger hörde av sig till jaktledaren efteråt: Jag tackar för en väldigt bra, trevlig och lyckad jakt den 25 oktober! Det känns fortfarande overkligt, på grund av att jag väntar på trofén, att mitt första rådjur blev en sextaggare.

Uno Strand

Skribent

Daniel Sanchez

daniel.sanchez@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Hörde jag jakt i helgen eller!?💥

#jagd #svensknatur #jakt #vilt #dovhjort #kött #eftersök #røde #jakttrion #svenskjakt #vakjakt #jägare #jaga #vildsvin #vildsvinjakt #dovhjort #dovhjortsjakt #hunter #hunting #hunt #wildboar #wildboarhunting #fallowdeer #merkel #blaserr8 #jakthund #drevjakt #hornady #hundjakt #canon #sako
...

Temperaturen steg några grader och det vart bra aktivitet på åteln, 7 timmar på en trästol stirrandes ut i mörkret.. helt klart värt det! Frågor på det? #norrbottensjakt #fritidvildmark
-
-
#rävjakt #viltvård #vakjakt #vakjaktpåräv #åteljakt #åtejakt #rovdjursjakt #rovdjur #predatorjakt #predator #träsmak #foxhunting #rävåtel #vinterjakt #winterhunting #jakt #jägare #svenskjakt #freyrdevik #300blackout #vakkoja #revjakt #revejakt rovdjursjakt
...

Ibland går det inte alltid som man vill. Men en hare, två rådjur och en dov lyckades vi få tillsammans innan du fick för dig att tugga i dig något som sätter stopp för denna säsongen och bukoperation stod på schemat!

Nu vilar vi, äter upp oss på julbord och så kommer vi tillbaka starkare nästa säsong🤕🐶

#jakt #jakthund #jagd #jagdhund #jagt #jagthund #hunting #huntingdog #svenskjakt #wachtelhund #drevjakt #drückjagd #huntinglife #huntinglifestyle #deutscherwachtelhund #jeger #jägare #metsästys
...

Korta dagar nu. Den 11 börjar polarnatten hos oss och solen kommer inte över horisonten. I treriksröset har solen redan varit borta sedan den 30 November.
.
.
.
#älg #elg #moose #hirvi #moosesafari #nature #naturephotos #jaktbilder #alltidpåjakt #svenskjakt #jaktliv #getoutside #jaktochfiske #natureguide #huntingguides #lifeabovethearcticcircle #vildmarksliv #vinkkakoskirivercamp #nurmajärvijaktochfiskecamp #urskogens
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay