Läs om många jaktliga pärlor i nya Svensk Jakt!

Jaktliga julklappar i Svensk Jakt nummer 12

Snart levereras ett jaktspäckat nummer av Svensk Jakt till våra prenumeranters brevlådor.

Lars Nilsson Publicerad 23 november 2021 - 11:55

Till Delsbo har Thomas B Andersson åkt för att följa med på en gåsjakt tillsammans med entusiasten Charlie Sandin. De utplacerade bulvanerna gör sitt jobb och det blir god utdelning för jägarna i gömslena på åkern. Du får även ta del av Charlies bästa tips för att lyckas med bulvanjakt.

Vår granskande reporter Lars-Henrik Andersson har djupdykt i regeringens direktiv för utredningen av fjälljaktsfrågan och kan avslöja att utredningen av rennäringslagen redan har ett antal slutsatser klara.

 

För många jägare är grävlingspremiären helig. Vi följer med några ivriga grävlingsjägare i Östergötland, som kör igång jakten när klockan passerat midnatt och Grimbart blir lovlig. Nattens jägare lyckas väl tillsammans med sina hundar och till sist ligger ett flertal grävlingar på viltparaden.

 

Julen närmar sig och vad passar bättre än paket med jaktligt innehåll. Sophie Tyrsköld tipsar i det här numret om några jaktliga julklappar.

Jul innebär också att vintern och kylan är i skarpt antågande. Vår testredaktör Ulf Lindroth har hårdtestat sju varma vintermössor som passar både på pass och rörlig jakt.

 

Viltskådaren och illkustratören Rolf Svensson har hunnit fram till avslutningen i artikelserien Dovviltets år. Här guidar han dig i bilder och bokstäver om hur dovviltet anpassar sig utifrån årstiderna.

 

Utöver julen nalkas även vargjakten i delar av landet. Vår reporter Olle Olsson ger här några handfasta tips hur du och jaktlaget ska göra för att lyckas med jakten.

 

En som under pandemin tagit chansen att komma närmare naturen är socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som tillsammans med sin fru tagit jägarexamen. Jan Henricson har träffat ministern som ger sina tankar kring jakt och förklarar varför han tagit jägarexamen.

 

Under vinjetten Viltvård berättar Bernt Karlsson om aspen, norra Sveriges ädla lövträd, samt hur du på enkla medel kan hjälpa viltet med just trädslaget asp.

 

I vår Vapen & Skytte-avdelning guidar Ulf Lindroth dig till några olika vägar till bättre precision på kulgeväret. Han tittar också närmare på Berettas studsare BRX1 – du kan se Ulf berätta i en film om den nya studsaren här på Svenskjakt.se

 

Ripa, duva, vildand, tjäder och orre – det vilda fågelköttet är så gott i sig att det räcker med att servera brösten rosastekta, kryddade med bara salt och peppar. Till det en klick enkel potatispuré och inte minst – en riktigt god sås.

I Viltsmak ger Lena Runer tips på inte mindre än nio goda såser som passar till fågel.

 

Och mer…

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nr 12/2021.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan kommer du åt vår E-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet?
Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev