Jakt för alla – ett projekt utan motstycke

I samarbete med Jägareförbundet arrangerar elever på naturbruksgymnasiet Öknaskolan jakt för  funktionsnedsatta på Nynäs slotts marker i Nyköping. Foto: Öknaskolan

Jägareförbundets projekt Jakt för alla erbjuder personer med funktionsnedsättning jaktmöjligheter, och har få motstycken i världen, om ens något.
– Det är världsunikt, säger projektledaren Rikard Södergren.

Rikard SödergrenJakt för alla vänder sig till funktionsnedsatta natur- och jaktintresserade personer. Under hösten är tio jakt­arrangemang inplanerade över hela landet, från skånska Vomb i söder till Kalix i norr.

Enligt projektledaren Rikard Södergren har det i Sverige aldrig tidigare funnits ett liknande projekt. Han sträcker sig till och med så långt som att kalla det världsunikt.

– Vid efterforskningar har vi bara hittat en verksamhet som liknar det vi gör. Det är en förening som gör natur- och jaktarrangemang för skadade soldater i USA:s arme. Därför kan vi konstatera att vårt projekt är världsunikt, säger Rikard Södergren.

 

Alla klövviltsarter

Projektets jaktarrangemang gör det möjligt att få jaga i jaktmarker där man kan komma till skott på landets alla jaktbara klövviltsarter. Tillgängligheten är förstås central, och vid samtliga arrangemang tillhandahålls de hjälpmedel som jaktgästerna behöver.

Projektet Jakt för alla erbjuder även jägarexamen. Teorin kan läsas antingen via nätet eller traditionellt i en studiecirkel. De praktiska proven genomförs på prov­banor med bra tillgänglighet.

Här finns mer detaljerad information om nedanstående arrangemang.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev