Jägarnas advokat Sven Severin har nominerats till utmärkelsen Årets jurist 2021. Foto: Jan Henricson

Jägarnas advokat kan bli Årets jurist 

Sven Severin, som blivit känd som jägarnas advokat, har nominerats till utmärkelsen Årets jurist 2021, som arrangeras av tidningen Dagens Juridik. 

Advokat Sven Severin har flera jägare i juridiskt trångmål bland sina klienter, men det är som försvarare av industriledaren Karl Hedin han blivit känd också bland den ickejagande allmänheten. 

Sven Severin – jägarnas advokat

Hundratals förslag 

När Dagens juridik uppmanade sina läsare att komma med förslag på vem de vill ska få utmärkelsen Årets jurist 2021 strömmade hundratals förslag in till redaktionen. Av dessa har nu elva jurister med skilda specialiteter utsetts till att ingå i slutracet. 

Tidigare vinnare och nominerade ingår i juryn som utöver Sven Severin har att välja mellan bland andra advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander, Thomas Hertz som är åklagaren som drivit Allramålet samt justitiekansler Mari Heidenborg. 

 

Glad advokat 

I Dagens Juridiks sammanställning över de nominerade presenteras Sven Severin som ”Jägarnas advokat som företrädde industrimannen Karl Hedin i det uppmärksammade jaktbrottsmålet”. 

På Facebook kommenterar Sven Severin nomineringen med kortfattade ”Överraskande, men kul.” 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev