Gun Fahlander, ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland, med styrelseledamöterna Lena Smålänning, Peter Eriksson, Karl Åke Sandström, Sven Norgren och Bertil Johansson (saknas på bild gör Åsa Vilson). De kommande månaderna ska de tillsammans med kretsar ut på värvningsturné och träffa medlemmar i Jämtland och Västernorrland. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet testar nytt grepp för att locka fler medlemmar

Jägareförbundet Mitt Norrland växer. Och nu testas ett nytt grepp för att få ännu fler medlemmar: Jägareförbundet blir mobilt och ger sig ut på värvningsturné.

Jägareförbundet Mitt Norrland växer. För första gången på många år noterades en ökning av medlemstalet 2018, och ökningen ser ut att fortsätta. Detta enligt ordförande Gun Fahlander.
– Jägareförbundet Mitt Norrlands medlemssiffror har det senaste året pekat uppåt, vilket är mycket glädjande. Vi ökar med cirka 200 medlemmar jämfört med samma period förra året. Det är kvinnor och ungdomar som ökar mest. Mitt Norrland är den länsförening inom förbundet som ökar mest bland kvinnor. Det är viktigt att vi får fler kvinnor i jakten eftersom det gör att jakten blir mer jämställd, säger Gun Fahlander.

 

Vill bli ännu fler

Men i Mitt Norrland är man trots ökningen inte nöjd. Jägareförbundet vill ha ännu fler medlemmar i Västernorrland och Jämtland. Därför testas nu ett nytt grepp. Jägareförbundet Mitt Norrland har med hjälp av sponsorer satsat på att hyra en husbil ett antal månader.
– Vi kommer bland annat besöka mässor, hundutställningar eller så ställer vi oss bara på parkeringen utanför en mataffär, berättar Gun Fahlander och fortsätter:
– Vi kommer att åka runt i hela Jämtland och Västernorrland för att träffa medlemmar, blivande medlemmar och allmänhet. Att finnas ute bland våra medlemmar tillsammans med våra kretsar är viktigt, med fokus på medlem och att vi behöver kommunicera Jägareförbundets arbete kommer detta att göra avtryck, avslutar Gun Fahlander.
Idag har Jägareförbundet Mitt Norrland cirka 14.000 medlemmar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev