Jägareförbundet ifrågasätter förslaget om utökade tvångsmedel, telefonavlyssning, vid misstanke om jaktbrott. (Arrangerad bild) Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet säger nej till förslag om hemlig avlyssning

Alla typer av jaktbrott ska bekämpas, men att polis och åklagare har svårt att utreda dem och få misstänkta personer åtalade och fällda kan aldrig bli ett argument för kraftigt integritetskränkande åtgärder som telefonavlyssning. Det anser Jägareförbundet.

Jägareförbundet har därför skrivit till Riksåklagaren och ifrågasatt förslaget om utökade tvångsmedel, telefonavlyssning, vid misstanke om jaktbrott. Förbundet påpekar att polisens insatser vid misstanke om jaktbrott måste anpassas till brottens straffvärde och inte bli så omfattande att de väcker löje.

Dessutom ifrågasätter Jägareförbundet hanteringen av frågor om beslag av vapen som, enligt förbundet, har klara brister samt att vapen hålls i beslag alltför länge.

”Jaktbrott ska bekämpas – detta ligger även i jägarnas intresse – men på ett sätt som är värdigt en rättsstat”, skriver Jägareförbundet på sin hemsida. Inlägget är undertecknat av förbundsordförande Torbjörn Larsson samt generalsekreterare Bo Sköld.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev