Torbjörn Larsson ordförande för Svenska Jägareförbundet.

Grovt och omdömeslöst, anser Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson om Rovdjursföreningens påhopp. Foto: Lars Nilsson

Jägareförbundet: ”Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen”

Svenska Jägareförbundet kritiserar på sin hemsida Rovdjursföreningen för att ha gjort lögnaktiga uttalanden om förbundet.

I ett Facebookuttalande skriver Rovdjursföreningen att Svenska Jägareförbundet och Jägarnas riksförbund får 60 miljoner kronor för att tjuvjaga rovdjur.

– Uttalandet är grovt och omdömeslöst och svartmålar hela jägarkåren på ett oacceptabelt sätt, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson.

 

Misskrediterande

Han reagerar hårt mot tonen i uttalandet och att Rovdjursföreningen använder lögner för att misskreditera andra.

– Eftersom Rovdjursföreningen aspirerar på att vara en seriös organisation, vill vara med och påverka, vill vara en remissinstans inför myndighetsbeslut med mera, kan man inte agera på ett sådant sätt. Ogenomtänkta uttalande fulla av agg och beskyllningar hör inte hemma i en seriös debatt, säger Torbjörn Larsson.

 

Bottennotering

Han anser att Rovdjursföreningen nått en bottennotering i osmakliga påhopp.

– Föreningen har gått långt utanför anständighetens gräns. Nu får de ta tillbaka uttalandet och be om ursäkt. Svenska Jägareförbundet har alltid varit tydligt med att vi är emot all form av illegal jakt. Då ska vi inte behöva läsa sådana här dumheter, säger Torbjörn Larsson.

 

Inte skattepengar

Rovdjursföreningen skrev på sin Facebooksida bland annat:

”Det är bara för Jägareförbundet att erkänna att de tappat kontrollen över tjuvjakten”.

Dessutom skrev föreningen felaktigt att skattebetalarna bidrar med 60 miljoner till Jägareförbundet ”för att bland annat tjuvskjuta rovdjur. En ordning som måste få ett slut”.

Det är i stället medel från Viltvårdsfonden som Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund får pengar ifrån. Det vill säga pengar som jägarna själva betalat in via det statliga jaktkortet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev