Jägareförbundet lämnar WWF:s förtroenderåd

På grund av WWF:s agerande i vargfrågan anser Jägareförbundets styrelse att man inte längre kan sitta kvar i WWF:s förtroenderåd. Foto: Lars-Henrik Andersson

Svenska Jägareförbundets styrelse har beslutat att förbundet ska lämna sin plats i Världsnaturfonden WWF:s förtroenderåd. Beslutet har fattats efter en intern debatt i förbundet, där deltagandet ifrågasatts med hänvisning till WWF:s agerande i rovdjurspolitiken.

I en skrivelse till WWF redogör Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare och generalsekreterare Bo Sköld för att medlemmar under en längre tid ifrågasatt Jägareförbundets medverkan i WWF:s förtroenderåd.
Invändningarna handlar i första hand om att Jägareförbundet och WWF har olika synsätt och agerande i förvaltningen av varg i Sverige. Förbundsstyrelsen anser det därför inte vara förenligt med Jägareförbundets rovdjurspolitik att samtidigt sitta med i WWF förtroenderåd.
I skrivelsen framhåller dock Jägareförbundets styrelse att beslutet inte förhindrar samarbete i andra frågor som gynnar de två organisationernas gemensamma verksamheter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev