Madeleine Lilliehöök från förbundsstyrelsen berättade om nutid och framtid i förbundet. Foto: Kent Löving

Jägareförbundet Blekinge höll årsstämma

Premium

För första gången på två år kunde stämman genomföras ”in real life”.

Stämman hölls på Bergslagskrogen som inte ligger i Bergslagen längre, utan i gamla golfkrogen Put in. Här ställdes prov på pedagogik för att medlemmarna skulle hitta hit. 34 av 50 ombud kom plus länsföreningens styrelse om tio personer.

 

Humor och fasthet

Lite synd kan tänkas att så många valda ombud inte dök upp. Nåväl, mötet gick bra och som ordförande att leda mötet valdes Anders Åkesson och sekreterare Joakim Persson. Detta radarpar har lett våra stämmor tidigare och med fasthet och humor så blev det ett trevligt möte. Samtliga i styrelsen omvaldes med ett undantag. Göran Blomberg som aviserat att han ville hoppa av ersattes av Karl-Axel Tunroth. Välkommen i gänget. Linda Mattisson Olsson omvaldes, med stor förtjänstlighet till ordförande.

 

Ordförande och sekreterare för mötet: Anders Åkesson, till höger, och Joakim Persson ledde mötet. Foto: Kent Löving

Nu och framtid

Madeleine Lilliehöök från Jägareförbundet centralt berättade om vad som händer nu och i framtiden. Hon fick ett par frågor och idéer att ta med sig ”uppåt”. Det blev några diskussioner om vårjakt på råbock, där alla trots allt verkade vara överens samt älgförvaltning.

Älgstammen i Blekinge är i så dåligt skick att den nästan inte går att förvalta, förutom i östra Blekinge där den verkar frodas. Vi får hoppas att VFD tar tag i saken inför årets älgjakt.

Styrelsen fick ansvarsfrihet och som belöning för detta fastställdes att styrelsen, förutom fastställda arvoden, åter skulle få mötesarvode i form av 400 kronor. Detta togs bort för några år sedan efter dåvarande styrelsens förslag på grund av dålig ekonomi.

 

Kent Löving
Jägareförbundet Blekinge

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev