På grund av coronapandemin upphäver Jägareförbundet sitt tidigare beslut om att höja medlemsavgiften. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet avstår från höjning av medlemsavgiften

Svenska Jägareförbundet upphäver sitt tidigare beslut om att höja medlemsavgiften för kommande medlemsår, 2020–2021. Det beslutade en enig extra årsstämma på söndagen.

Vid förra årets årsstämma, i juni 2019, beslutade Svenska Jägareförbundet att medlemsavgiften skulle höjas för medlemsåret 1 juli 2020–30 juni 2021. Det skulle bli den första höjningen av medlemsavgiften sedan 2013.

Sedan dess har coronaviruset och covid-19 drabbat hela världen, och med tanke den ekonomiska osäkerhet detta innebär framlade förbundsstyrelsen tidigare i år förslaget att upphäva beslutet om avgiftshöjning.

Extra årsstämma för oförändrad medlemsavgift i Jägareförbundet

Det förslaget antogs på söndagen av en enig extra årsstämma, som sammanträdde digitalt.

– Ett klokt och sunt beslut, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson i en kommentar på förbundets hemsida.

Därmed kvarstår tidigare medlemsavgifter i Jägareförbundet: 600 kronor för ett ordinarie medlemskap (300 kronor för ungdomar upp till 25 år) och 300 kronor för medlemskap utan Svensk Jakt.

– Varje år ökar kostnaderna för Svenska Jägareförbundet som i övriga samhället. Ibland behöver vi höja medlemsavgiften för att klara av de uppgifter som förbundet ska utföra. Men just nu är det helt fel. Det hade varit okänsligt att höja avgiften just nu, säger Torbjörn Larsson.

Jägareförbundets årsstämma delas upp på tre

Vilka effekter den uteblivna avgiftshöjningen kommer att få för Jägareförbundet är ännu oklart.

– Självklart påverkar detta vår ekonomi en del. Genom att prioritera hårdare och välja vad vi satsar pengar på nästa år så kommer vi hantera denna situation, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev