Publicerad 29 mars 2020 - 12:45

Jägarna i Vojakkala tömde slakthuset på skyddsmaterial och skänkte det till vården i Haparanda. Foto: Lars-Henrik Andersson och Alf-Göte Hjelm

Jägare tömde sitt förråd med skyddsmaterial – skänkte det till vården

Coronapandemin utsätter vården för prövningar, så även i Haparanda. Där har behovet av skyddsutrustning ökat. Nedre Vojakkala viltvårdsområde hörsammade ropet på hjälp och skänkte i fredags handsprit, engångshandskar och plastförkläden till vården.

Jägarna i Vojakkala stödjer hälso- och sjukvården i Haparanda. Jägarna tömde nyligen sitt förråd med skyddsmaterial. Detta eftersom bristen på sådant material i Haparanda precis som på flera andra håll är stor.
I stora drag handlar det om cirka 2.000 par plasthandskar, ett par hundra förkläden samt några flaskor handsprit som nu kommer väl till pass för de som arbetar i vården och äldreomsorgen.

 

Alf-Göte Hjelm, en av femtiotalet jägare i Nedre Vojakkala viltvårdsområde, som för någon dag sedan skänkte plasthandskar, förkläden och handsprit till vården i Haparanda. Foto: Lars-Henrik Andersson

– Upprinnelsen till vårat initiativ var att jag såg ett upprop på facebook. Min svägerska, som är områdeschef i Haparanda kommun, efterfrågade skyddsmaterial till vården. Jag ringde henne och berättade vad vi kunde erbjuda. Därefter åkte jag och min hustru Kerstin till jaktlagets slakthus. Jag pratade även med viltvårdsområdets ordförande som tyckte att vi skulle skänka skyddsutrustningen till vården i Haparanda, berättar Alf-Göte Hjelm som är en av de jägare som rår om slakthuset och har koll på materielen.

 

Prekärt läge

– Läget är ju prekärt för vården och alla krafter som kan bidra med något behövs. Vi kan komma att hamna i ett ännu svårare läge framöver, säger Alf-Göte Hjelm som hoppas att fler jaktlag som har skyddsmaterial skänker det till vården och äldreomsorgen.

Skribent

Lars-Henrik Andersson

lars-henrik.andersson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Delar av jägarnas pengar i Viltvårdsfonden ska upphandlas från och med 2022. Tycker du att det är det ett bra beslut av regeringen?

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram