Helikopter deltog i den stora polisinsatsen. Foto: Martin Källberg

Jägare provsköt i en grusgrop – greps och deras vapen beslagtogs efter husrannsakan

Smällar hördes i närheten av Marvikens kraftverk och en stor polisinsats genomfördes och två män greps. Nu har det visat sig att det var jägare, efter tillstånd av markägaren, som provsköt sina vapen.

Två jägare som provsköt sina gevär i en grusgrop i närheten av Marvikens kraftverk i Östergötland greps och anhölls av polis. Dessutom gjordes husrannsakan och männens samtliga vapen beslagtogs.

Hade tillstånd

Nu har utredningen visat att männen hade licens till samtliga vapen och att provskjutningen i grusgropen skedde efter att markägaren hade givit sitt tillstånd till detta.

Det rapporterar P4 Östergötland.

Det hela utspelade sig på kvällen 4 juli då polis larmades efter att det hade hörts höga smällar i närheten av kraftverket. 

Greps och anhölls

En stor insats, med bland annat helikopter och specialutbildad personal, genomfördes och det konstaterades skador på en byggnad. Nu har det visat sig att skadorna omöjligen kan ha uppkommit av männens provskjutningar.

De två männen, en i 25-årsåldern och en i 45-årsåldern, greps och brottsrubriceringarna var inledningsvis grovt vapenbrott och grovt olaga hot. De släpptes dock senare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev