Arkivfoto: Johnny Olsson

Jägare överklagar skyddsjakt på älg

Två älgar får skjutas på skyddsjakt inne på Scaniaområdet i Södertälje. Detta efter beslut av länsstyrelsens i Stockholms län.
Beslutet överklagas nu av jägare – som i stället vill att älgarna flyttas.

– Varför inte bara släppa ut dem utanför området, säger Jan Löfberg, ordförande i älg- och kronskötselområdet Södertälje Sydväst, till Länstidningen.

Sedan 2010 har älgarna befunnit sig inne på Scanias område. Nyligen ansökte Scania om skyddsjakt på de båda älgarna då företaget anser att det finns en risk när älgarna springer omkring inne på provbanorna där lastbilar och bussar testas.

Länsstyrelsen beviljade skyddsjaktansökan. Men nu överklagas beslutet av älg- och kronskötselområdet Södertälje Sydväst. Skötselområdet skriver att de förvånas över att de inte tillfrågats av länsstyrelsen, trots att Scanias marker ligger inom deras gränser. Jägarna påpekar vidare att man för detta jaktår har infört uppehåll i älgjakten för att låta den redan svaga älgstammen i området växa till sig.

– Vår förhoppning var att Scania skulle ställa upp och förflytta älgarna i stället för att ansöka om skyddsjakt, säger Jan Löfberg till Länstidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev