Helene Tivemarks film ”Jag är jägare” har producerats tillsammans med Studiefrämjandet, Kennelklubben och Jägareförbundet. Nu släpps filmen på digitala plattformar.

Jag är jägare – nu släpps filmen

Helene Tivemarks rosade film ”Jag är jägare” släpps nu på Studiefrämjandets digitala plattformar. Filmen vänder sig till jägare och människor som inte jagar för att skapa konstruktiva samtal om jakt.

Efter ett år där filmen visats på beställning är det dags att släppa den helt öppet och gratis på digitala plattformar. Helen Tivemark har rest landet runt för att visa filmen och prata med människor om jakt, jägare och allt där emellan.

– Det har varit stor efterfrågan, men nu kände jag att det är dags att släppa den helt öppet till alla som vill se den. Förhoppningsvis leder den till nya diskussioner, säger Helene Tivemark.

Studiefrämjandet släpper samtidigt material för workshops som kan användas i studiesyfte och samtal.

 

Annan syn på jakt

Filmen har fått ett mycket positivt mottagande och blivit en ögonöppnare för många människor som aldrig jagat.

Bilden av jakt och jägare har förändrats.

Helene Tivemarks film ”Jag är jägare” släpps öppet på digitala plattformar. Foto: Boo Westlund

– Den visar mjukare sidor som aldrig kommer fram annars. Jag har gjort filmen i ett folkbildande syfte, säger Helene Tivemark.

Att filmen nu läggs helt öppet beskriver hon som pirrigt, men bra.

– Jag hade väntat mig mer konflikter när vi har visat filmen, men det blev det inte. Istället har den skapat samtal där människor har mötts utan konflikt, och sådana arenor behövs, menar Helene Tivemark.

I filmen ”Jag är jägare” möter berättar bland andra en 18-årig musikstuderande, en trebarnsmamma från Norrland och en stjärnkock från Stockholm varför de jagar, och vad jakten betyder för dem. Tonen är lågmäld, och den som väntar sig häftiga jaktscener kommer att bli besviken.

 

Mjukare värden

– Jakt betyder förstås också att det skjuts djur, men jag vill lyfta andra sidor av jakten. Sidor som sällan får utrymme men som är så viktiga, säger Helene Tivemark.

Helene Tivemark fortsätter att jobba med film i olika projekt.

– Jag jobbar just nu med en film om Värmland, och sen har jag en del andra filmidéer, säger hon.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev