Intresset för vild julskinka ökar

Bärare av klimatsmart kött och läcker julskinka. Foto: Jan Henricson

Allt fler vill äta vildsvinsskinka till jul. Försäljningen har ökat med 10–15 procent, enligt uppgifter från en vilthanteringsanläggning i Skåne.

Det naturliga magra och klimatsmarta vildsvinsköttet tar allt större plats på svenskarnas julbord, liksom vid andra tillfällen.
Enligt en undersökning från HUI Research planerar var fjärde svensk att äta vildsvinskött det närmsta halvåret. Man noterar också ett ökat intresse för vildsvinskött bara sedan i somras, rapporterar siten Foodmonitor.se.
Men nu är det jul och skinkan är högaktuell, så också den som kommer från vilda svin.
– Vi ser en ökad försäljning av vildsvinskinka med 10–15 procent, säger Pär-Ola Andersson på vilthanteringsanläggningen Skånska vilt.
Den senaste tidens debatt om importerat kött och djurhantering och det därmed följande intresset för ekologist tros vara orsaken.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev