Hur kommer det sig att du sökte jobbet som ny generalsekreterare i förbundet?

Carl-Johan Djurstedt Holm tillträder i augusti som ny generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet. Just nu är han anställd på försvarsstaben.

– Jakten är mitt primära fritidsintresse och jag har en stark koppling detta. I dag är dessutom jakten utsatt och hotad på flera sätt. I rollen som generalsekreterare kommer jag ha möjligheten att värna jaktutövandet i Sverige.

Du är den tredje generalsekreteraren i rad med militär bakgrund. Vad bidrar den erfarenheten med för detta jobb?

– Jag vill säga att vi tre är olika individer som rekryterats på våra individuella erfarenheter och bakgrunder. Men jag tror att min karriär inom försvaret har bidragit till att jag besitter ett bra ledarskap och är van att hantera stora komplexa organisationer och kunna se helheten.

Vad kommer du att tillföra Svenska Jägareförbundet?

– Dels min förmåga att leda. Jag har också kunskap om organisationsbygge. Utöver detta kommer jag vara en engagerande och samlande kraft i förbundet.

Hur ser din koppling till förbundet ut?

– Jag har varit medlem sedan 1990-talet men aldrig haft några förtroendeuppdrag. Skälet till detta är främst logistiskt för jag hade faktiskt gärna engagerat mig. Jag kommer från Västervik och det är där jag framför allt bedriver min jakt och skulle engagerat mig på kretsnivå, men jag bor sedan länge i Stockholm så det blir svårt att kombinera.

Det är många viktiga frågor som Svenska Jägareförbundet nu brottas med, bland annat den fria fjälljakten och den vikande älgstammen. Vad är din jaktliga bakgrund och var står du i dessa frågor?

– Det är framför allt sydsvensk klövviltsjakt jag bedriver. Men jag är medveten om att Sverige är ett avlångt land och att det finns frågor som är viktiga i olika delar av landet. Jag delar Svenska Jägareförbundets ståndpunkter. Det finns i dag flera hot som kan komma att påverka våra möjligheter till jakt. Man skulle kunna illustrera jakten som ett paraply som innehåller en mängd viktiga frågeställningar.

– Privat jagar jag helst med hund och går som hundförare om jag får välja. Skjutandet har dock blivit mindre viktigt med åren. Nu är det gemenskapen, naturen och samspelet med jakthunden som är de viktigaste ingredienserna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev