Här inträffade attacken.

Hund vargdödad en meter från ägaren

UPPDATERAD TEXT Ännu en hund har dödats av varg i Stockholms län. Den senaste attacken inträffade en meter från hundens ägare.

Länsstyrelsen i Stockholms län bekräftar nu för Svensk Jakt att cocker spanieln dödats av varg samt att kvarlevorna av hunden har hittats.

 

Norrtelje Tidning skriver att polisen (!) fick ett larm om att varg dödat en cocker spaniel i Kårsta, norr om Stockholm. Enligt larmet ska en hundägare ha varit ute med sin hund på promenad på onsdagsmorgonen när den blev angripen, uppgifter som nu också bekräftats av länsstyrelsen.

 

Försvann med hunden

– Hundägaren ska ha varit ute med sin hund precis i utkanten av Kårsta, ner mot en sjö som heter Bergsjön. Hunden sprang cirka en meter framför ägaren när ett varglikande djur sprang fram och tog hunden och sprang in i skogen med den, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionsledningscentral, till Norrtelje Tidning.

Sedan tidigare har två vargangrepp på hundar på kort tid inträffat i området runt Riala och Brottby. Det här är alltså det tredje vargangreppet på hundar i området.

 

Läs även:

Svensk Jakts unika lista över vargdödade hundar

 

 

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev



Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev