Toftekaeret’s Oda med föraren Rolf Zetterberg. Till vänster domaren Niclas Elfström. Foto: Barbro Zetterberg

Bättre tempo gav seger och mästerskapstitel

När nitton ekipage kommit i mål under Svenska Taxklubbens viltspår-SM var det Toftekaeret’s Oda som slutligen stod som vinnare i den hårda konkurrensen. Ettan och tvåan hade båda maxpoängen 105, men Oda vann på ett bättre tempo.

Västsvenska Taxklubben arrangerade under helgen årets mästerskap i trakterna runt Strömma Naturbruksgymnasium i Sätila. 18 av 20 lokalklubbar hade skickat en representant, plus att fjolårsvinnaren hade en given plats. I startfältet fanns sex av rasens nio varianter representerade.

 

Valle och Tina Holmqvist-Sjövall, Skene (från vä), 1:a Toftekaeret’s Oda och Rolf Zetterberg, Falköping, Rolf Eriksson, Svenska Taxklubben, 3:a Peppersaint’s Wiesel och Kim Norlin, Klippan. Foto: Barbro Zetterberg

Höga poäng

Det var ett utmärkt spårväder med uppehåll och cirka 13–14 grader. Vinden ställde inte till några stora problem, men det gjorde däremot den rikliga tillgången på vilt för ett antal startande.

Det betydde att sex ekipage stod utan pris. De övriga tretton fick alla ett 1:a pris där tio av dem hade mer än 100 poäng av de maximala 105 poängen. Det visar lite på jämnheten i startfältet och att kollegiet hade ett styvt arbete med att skilja de duktiga taxarna åt.

 

Barbro Zetterberg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev