Åklagarens numera inte så hemliga källa i Västmanlandfallet uppmanar Lars Magnusson att lägga ner utredningen. Foto: Mostphotos

Hemligt vittne pressar åklagare

Huvudvittnet i det så kallade Västmanlandfallet har skickat ytterligare ett brev till miljöåklagaren Lars Magnusson. I brevet understryker vittnet att det hon tidigare uppgett inte är sant, samtidigt som hon starkt ifrågasätter varför utredningen inte läggs ner.

Brevet publiceras i sin helhet i den Facebookgrupp som bildats som stöd för en av de för grovt jaktbrott misstänkta männen, 69-åringen. Även om det mesta av det som sägs i brevet är känt sedan tidigare, finns det detaljer som är nya.

Exempelvis skriver vittnet att det är hon och ingen annan som sett till att rester av ett insektsgift har påträffats i hennes mans jaktkläder, samt att hon preparerat en klump köttfärs med gift. Köttfärsen har emellertid aldrig varit utlagd i naturen, och hon gjorde det för att kasta skuld på sin man.

Vittnet är också orolig för att det hon beskriver som lögnaktiga uppgifter ska komma att användas i en kommande rättegång. Något som ska ha framkommit under ett förhör som polisens artskyddsgrupp hållit med henne under våren. I samband med förhören har vittnet också fått frågor om hon pressats att ta tillbaka sina ursprungliga uppgifter. Något som hon med eftertryck förnekar.

Miljöåklagare Lars Magnusson. Foto: Marie Gadolin

Brevet innehåller starka och uppfodrande uppmaningar till Lars Magnusson att lägga ner utredningen. Det avslutas:

”Gör nu som jag Lars Magnusson, stå för de fel och misstag du gjort. Sätt punkt för denna cirkus och lägg ner målet mot de oskyldiga männen. (…) Om du nu måste hitta en syndabock i denna misär och rättfärdiga de övergrepp och resurser du beordrat i denna utredning (…) är det mig du ska åtala.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev