Hat följer lodjursjakten. I Älvdalen hängdes jägare ut med namn och Regeringskansliet mottar mejl med krav om förbud. Foto: Sergey Galushko / Mostphotos, Olle Olsson

Hat i kölvattnet av lodjursjakten

I Älvdalen hängdes lodjursjägare ut på sociala medier som mördare och Regeringskansliet har fått ett femtiotal anonyma mejl från personer som påstår sig representera en majoritet av Sveriges befolkning och som vill stoppa lodjursjakten.

Det är Siljan News som rapporterar om att lodjursjägare i Älvdalen i fredags, på sociala medier, hängdes ut med namn och pekades ut som ”mördare” och ”troféjägare”.

Dessutom har lappar hängts upp på flera platser i Älvdalen där lodjursjägare namnges.

Nu har inlägget på sociala medier där jägarna namngavs plockats bort, men händelsen är polisanmäld.

Samordnad aktion

Samtidigt som lodjursjägare runt om kring i landet mottar hot har även landsbygdsminister Peter Kullgren uppvaktats med anonyma mejl. I en samordnad aktion har hittills 49 likalydande mejl skickats anonymt till Regeringskansliet.

I mejlen protesterar de anonyma avsändarna mot att jakten sker under parningsperioden. Vidare kritiseras fällfångst som jaktmetod, löshundsjakt och det avsändaren kallar troféjakt på lodjur. Lodjursjakten bör förbjudas.

I stället föreslår avsändarna att upplevelseturism vore ett bra alternativ som kan generera inkomster till landsbygden.

Mejlet avslutas med att de 49 anonyma avsändarna skriver att de är en del av majoriteten av svenskarna som är emot lodjursjakten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev