Han var med om sitt livs jakt

Jan Sveningsson bor i Gnosjö kommun men var nyligen på jakt i Sörmland där han fällde denna ståtliga kronhjort. Foto: Privat

Jan Sveningsson från Småland var med om sitt livs jakt i slutet av oktober.
Han sköt en kronhjort med 26 taggar. En av de största som fällts i landet.

Jan Sveningsson har jagat i femtio år och nyligen fick han vara med om sitt livs jakt. 
– Vi brukar åka och jaga en gång per år vid Gesta gård utanför Stallarholmen i Sörmland. Det är både andjakt och jakt efter klövvilt. På lördag var det drevjakt, berättar Jan Sveningsson och fortsätter:

Brakar i skogen
– Plötsligt hör jag hur det brakar i skogen. Jag trodde först det var älg men sedan fick jag se två ståtliga kronhjortar komma mot passet. Jag sköt den första, som också var störst. Den stannade på 70 meter med bredsidan mot mig. Det var inget svårt skott.
Hjorten sprang i skottet och Jan Sveningsson följde den med blicken så långt han kunde se. Hjorten stupade efter 200 meter. Skottet hade tagit perfekt.

Guldhorn
– Det var spännande. Det var två kronhjortar kvar på licensen, så vi hade ju lite tur att vi kunde skjuta kronhjort, säger Jan Sveningsson som även fällde rådjur och några änder under vistelsen vid Gesta gård.
Kronhjorten hade 26 taggar och hornen vägde cirka sju kilo. Ett guldhorn och en av de största kronhjortstroféerna i landet, enligt yrkesjägare som tittat på hornen.
– Det var någon som sa att det bara fällts en handfull frilevande hjortar i den här storleksklassen, säger Jan Sveningsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev