En varg sköts och eftersök pågår efter en andra varg som lämnade skottplatsen skadad i samband med ett angrepp på en gråhund. Vargarna sköts med stöd av jaktförordningens paragraf 28. Gråhunden uppges ha mycket svåra skador. Foto: Olle Olsson

Gråhund attackerad av två vargar – en av vargarna skjuten

En gråhund skadades under söndagen svårt vid en vargattack norr om Hagfors i Värmland. Två vargar attackerade hunden, och en av vargarna sköts på platsen. Skott avlossades också mot den andra vargen.

Boo Westlund Publicerad 12 september 2021 - 16:31

Polisens informationsavdelning bekräftar angreppet. Vargarna attackerade gråhunden i samband med älgjakt, och hunden skadades mycket svårt. Den är förd till djursjukhus och det är oklart om den kommer att överleva.

 

Ingen information

Informationen om vad som har hänt är minst sagt bristfällig, men bekräftas av polisens informationsavdelning och jägare på plats. Länsstyrelsen i Värmland vill däremot vare sig bekräfta, dementera eller lämna någon som helst information om händelsen under söndagen.

Skadeskjuten varg var inte skadeskjuten

Svårt skadad

Attacken skedde strax efter klockan 10.00 på söndagsförmiddagen. Polisen larmades vid 11-tiden.

– Jag kan bekräfta att det hänt, det handlar om en vargattack på en gråhund som ska vara i mycket dåligt skick. Skott avlossades mot två vargar med stöd av jaktförordningens paragraf 28. En av vargarna ligger död på platsen och eftersök pågår efter den andra vargen, säger polisens informatör.

Blod bekräftar att även den andra vargen är träffad.

 

Ingen revir

En speciellt tränad eftersökshund är på skottplatsen för att inleda eftersök. Polis och länsstyrelsens naturbevakare ska också vara på väg till skottplatsen.

Attacken skedde vid Skarpen norr om sjön Knon, i höjd med Ekshärad. Den 31 augusti dödades en finnstövare under jakt vid Stöllsjön en dryg mil norr om det område där gråhunden nu attackerades.

Det finns inget bekräftat vargrevir i området, som ligger öster om Klarälven när gränsen till Dalarna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram