Leif Karlsson oroas över bristen på tjänstemannastöd i den ideella organisationen. Foto: Jan Henricson

”Gör Jägareförbundet stort igen”

Premium

Jägareförbundets negativa medlemsutveckling under flera års tid har bekymrat gamle förbundskämpen Leif Karlsson, Jönköping. I en motion till årsstämman ger han förslag på hur trenden ska brytas.

Det man behöver göra är enligt Leif Karlsson att titta litet i backspegeln och se hur Jägareförbundet var organiserat och fungerade på den tiden medlemsantalet ökade och förbundet var en samhällskraft i frågor om jakt och vilt.

Då var länsjaktvårdskonsulenter och administratörer integrerade i länsföreningarnas arbete och delade ansvaret för verksamheten med den förtroendevalda styrelsen.

Med den organisationsmodell som finns nu har Jägareförbundet i stället vänt länsföreningarna, kretsarna och de lokala jaktvårdsorganisationerna ryggen, anser motionären.

För att göra Jägareförbundet stort igen måste man enligt Leif Karlsson återgå till den gamla ordningen. Den ideella organisationen är i stort behov av tjänstemannastöd. En länsansvarig konsulents arbete ska huvudsakligen utgöras av ”länsarbete” och kontorsplatsen ska också vara där.

Jägareförbundet Jönköping har bifallit motionen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev