Under en drevjakt i Västergötland sköt Mathias Abraham en mycket stor mufflonbagge. Trofén har mätts upp till 215 poäng, vilket är en av de största frilevande baggarna som fällts i Sverige. Foto: Christoffer Grimbeck

Gigantisk mufflon fälld under drevjakt

En av de största frilevande mufflonbaggarna någonsin i Sverige fälldes under hösten vid en drevjakt i Västergötland.
– Det var en fantastisk upplevelse, säger skytten Mathias Abraham.

Den stora baggen var en av flera kapitala djur i flocken. Mathias Abraham deltog som skytt under en drevjakt i Västergötland.

– Jag jagar annars med mina hundar, tysk terrier och münsterländer, men den här dagen stod jag på pass, säger Mathias Abraham.

 

Drevjakt med hundar

Den var en fin höstdag i november förra året, och den kommer för alltid att finnas kvar som ett fantastiskt jaktminne.

– Jag satt på en höjd, och det kom en flock med alla valörer av mufflonfår. Först tänkte jag skjuta ett lamm. Men i en sänka framför mig såg jag plötsligt en stor bagge och efter den kom en ännu större, berättar Mathias Abraham.

Han bestämde sig för att försöka komma åt den största baggen. Den stannade tillsammans med de övriga djuren. Men skottfältet var inte rent, och under flera minuter kunde Mathias bara vänta på sin chans med geväret i position. Han var helt koncentrerad på den stora baggen ett 60-tal meter bort, när något fick honom att öppna båda ögonen.

– Fem, sex meter bort stod det en tacka med ett lamm. Jag hann tänka att nu är det kört samtidigt som tackan kastade. Då tog den stora baggen några steg framåt, berättar Mathias.

 

Guld med råge

Det räckte för att få en ren skottchans.

Ett skott och djuret blev kvar på platsen.

– Jag har skjutit en hel del mufflon, men aldrig någon i den här storleken, säger Mathias.

Trofén har lämnats till en konservator för ett bogmontage. Under veckan fick Mathias Abraham ett sms från trofébedömaren som har mätt upp trofén till 215 poäng, vilket gott och väl räcker till guld.

– Om jag har förstått det rätt så kan det vara den största frilevande mufflonbaggen som skjutits i Sverige, säger Mathias Abraham.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev