Fotokurs för jägare

Foto: Håkan Karlsson

Häng med på Svensk Jakts fotograferingskurs och bli en bättre jakt- och naturfotograf.

Många jägare har kameran med sig ut i skog och mark. Aldrig har fotografering varit enklare än nu. Och aldrig tidigare har vi sett resultatet lika snabbt eller på ett ögonblick kunnat skicka en pinfärsk bild till vänner och bekanta.
Bildens betydelse i kommunikationen människor emellan har ökat och gjort vår tid till den mest avfotograferade av alla. Men har det gjort oss till bättre fotografer?
Svaret är både ja och nej. För den som behärskar tekniken öppnar dagens kameror fantastiska möjligheter att ta bra bilder, av motiv som för bara ett decennium sedan ansågs omöjliga för en amatör att fånga.
Men medan kvaliteten hos utrustningen blivit allt bättre har det fotografiska kunnandet inte utvecklats i samma grad. I stället förlitar vi oss på kamerans automatik. Det ger bra bilder av normala motiv under goda förhållanden. Den som vill få samma resultat i dåligt ljus eller av snabba händelser måste däremot kunna göra de inställningar som situationen kräver.
Dessutom är teknisk kvalitet endast en komponent hos en bra bild. Minst lika viktigt är hur man utnyttjar motivet. Det är så lätt att fotografera idag att många nog bara lyfter kameran och tar en bild, utan att först tänka på hur motivet görs bäst rättvisa.

Fakta

En tid framöver kommer vi ge dig tips på hur du lyckas med fotograferingen i olika jaktsituationer. Tipsen är hämtade från Svensk Jakts Tema ”Fotokurs för jägare” i nummer 5 år 2011.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev